HS&Ate ® Solar-Aquathermisch Energie / TRW ® "Stille Kracht" ©
Self supporting
Sinds 1981

Energiegebruik c.q.stookosten besparing realiseren wij door betere isolatie van woningen en gebouwen, alsmede in het door Havikhorst vernoemde H.a.T.e. laagtemperatuur thermisch overdracht concept.
Havikhorst zweert bij een effiënte manier van warmteoverdracht,waardoor er nauwelijks warmte verloren gaat en waardoor hij een speciale methode heeft ontwikkeld:
de HELM-doctrine (Havikhorst Energie Leefklimaat Milieu) ©

Kern is de thermische geleiding of warmtegeleiding,die je volgens hem niet met leidingen van isolatie materiaal laat verlopen,maar via het gebruik van materialen die warmte goed geleiden en afgeven.
Het beste is daarvoor zachtkoperen leiding te gebruiken,geperst in vol plaat aluminium voorzien van 30 mm EPS-40/ of Eco houtvezel isolatie laag, (patent)
Zo heb je een perfecte warmteoverdracht,waardoor de vloer in zijn geheel en optimaal energie zuinig,snel verwarmd wordt.


Door uitstekende relatieve lage temperatuur-aqua thermische energie overdracht (het brengt de warmte waar het wezen moet) n.l. aan de voeten en het gegeven dat het soortelijkgewicht van warme lucht nu éénmaal lichter is dan koudelucht, realiseren wij lanzaam maar zeker "meer of minder" een energie neutraal perspectief in ons energieverbruik. "Self Support" Havikhorst zweert bij deze aanpak omdat hij daar in de loop der jaren veel positieve ervaring mee heeft opgedaan en er veel tevreden klanten aan heeft overgehouden,mede dat je niet alleen een prima verwarming van je vloer krijgt, maar des zomers ook op een gekoelde vloer prettig toeven is.

Koper is over het algemeen een duurdere grondstof Havikhorst dat is mischien zo maar is onderhouds vrij,kent geen ouderdoms verschijnselen is een uitstekende thermische geleider is milieu vriendelijk en heeft restwaarde (hergebruik).
Koper is niet makkelijk te verwerken ,maar onze mensen kunnen dat, bovendien verdien je op termijn met ons H.a.T.e. systeem veel terug. Met dit alles kan de Olstenaar zijn lijfspreuk waarmaken "Hou de voeten warm,maar het hoofd koel" een uit het "Twents "vrij vertaald citaat van Herman Finkers "Havikhorst hoald'n kop fris en de veut woarm" ©

 

vloerverwarming Havikhorst


 


zonnepanelen
zelfdragend zonnepanelendak

Het basis principe

De in de nok aanwezige warme lucht <30ºC, die vrijkomt van de vloerverwarming,-personen, apparaten (o.a. PC's), verlichting, alsmede invallend zonlichtenergie, via nokbeglazing, is deels terug te winnen door middel van het Thermisch Retour-Water/Solar modul ®. "Hawks-wing "

Martin A. Havikhorst
dipl. Installateur
A.C.i. - GaWaLo-V.E.V.
Email: klik hier

Hawkswing thermisch retourwater module ®
 

Helm doctrine ©

Nog een belangrijk aspect op het fotovoltaire zonnepaneel gebeuren: H.a.T.e. concept.
Realistisch is dat het opgevangen zonne energie stroom quotum terug te leveren is aan het energie bedrijf tot een gesteld maximum ter verrekening. Indien er een groter quotum wordt terug geleverd, vindt hierover geen verrekening plaats.
Advies: Maak via de aquaboiler er dan maar warmwater van.

Self Supporting ©
Met de opgevangen zonne-energie (gelijkstroom en of wisselstroom) via omvormer, voedt men de aqua boiler en daarbij kan ook de aansturing van het H.a.T.e. systeem worden gerealiseerd.
De aquaboiler voorziet o.a. het Havikhorst TOP-2000 Hoog Rendement vloerverwarmings systeem van minimaal 30 graden warm water, welke op zijn beurt en op een efficiente wijze de warmte, via het Havikhorst systeem brengt waar het wezen moet, nl. aan de voeten. Dit levert zo-wie-zo een aanzienlijke energiekosten besparing op.

Daarnaast blijft, afhankelijk van de bijgeplaatste accubatterij capaciteit ingeval van energienet uitval of gewenste Automatisch aangestuurde energienet afschakeling, mogelijk het gehele verwarmingssysteem operationeel met als resultaat een extra gunstige jaarlijkse energienota.
Opmerking: Let wel, in de nacht schijnt de zon niet.

Klik hier voor de pagina van HS & Ate agrarische toepassing

Attentie:
Ter bescherming van de door ons gehanteerde materiaal kwaliteitsnormen is de naam Havikhorst- TOP 2000 ® geregistreerd
bij "Le bureau international de l'Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle" (OMPI).


Copyright © Havikhorst Top2000 ®. Concept & design door Nedfinity


Warmte & Koude overdracht

 

Verwarmen en koelen doe je met thermische geleiding

. . . . .
. . . . .
 niet met isolatie materiaal