KlimaSegel
klimaatsysteem
Sinds 1981

Economisch
  • thermisch energieverbruik
              dan wel
  •  zinvol energie besparen op
     Ruimteverwarming

HAVIKHORST TOP-2000 HR ®
JOCO KLIMASEGEL®


Deze Havikhorst TOP-2000 Joco KlimaSegel ® is een totaal innovatieve benadering van ons binnenhuisklimaat. Dit systeem realiseert een optimale thermische en subjective behaaglijkheidsbalans tussen verwarmen en koelen, voor een schoon, gezond en prettig binnenklimaat.


Thermische straling op basis van temperatuurverschil

De moderne fysisch-technologische oplossing voor een aangenaam woon-en werkklimaat is de plaatselijke temperatuurbalans. Deze wordt optimaal gerealiseerd door het Havikhorst Top 2000 HR systeem en de aan het plafond zwevend gemonteerde KlimaSegel unit. Door deze unit verkregen koelere lucht zakt geruisloos, omdat zij zwaarder is dan de haar omringende lucht, als een verfrissende deken naar beneden en zorgt ter plekke voor een aangenaam klimaat.

Het omgekeerde gebeurt als de KlimaSegel-unit op verwarmen is geschakeld. De nu optredende milde stralingswarmte, die een iets hogere temperatuur heeft dan de lucht in de directe omgeving, wordt als bijzonder prettig ervaren en heeft dus in deze situatie een zeer positieve invloed op de mensen die zich in deze sfeer bevinden. (prestatieverhogend)
Attentie:
Ter bescherming van de door ons gehanteerde materiaal kwaliteitsnormen is de naam Havikhorst- TOP 2000 ® geregistreerd
bij "Le bureau international de l'Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle" (OMPI).

Copyright © Havikhorst Top2000 ®. Concept & design door Nedfinity


Warmte & Koude overdracht

 

Verwarmen en koelen doe je met thermische geleiding

...........
................... 
niet met isolatie materiaal